Залишити відгук

Сім'я піцерій il Molino – Benvenuti!

il Molino італійською – «водяний млин». Сім'я ресторанів-піцерій названа саме так. Перша піца з'явилася в Італії в ті часи, коли до винаходу електрики і сучасних ресторанів було ще декілька століть. Готувалася вона виключно в печі, складеній з каменів. А борошно виготовлялось з пшениці, перемеленої на водяному млині.

Історія водяних млинів в Італії налічує тисячі років. Їхні перші зразки були знайдені ще при розкопках Помпеї. Креслення водяних млинів розробляв великий Леонардо да Вінчі. Саме на таких млинах в провінції Кампанья з XVII століття виробляли борошно, яке найкраще підходить для приготування справжньої італійської піци. А сьогодні водяні млини чудово вписуються в ландшафт італійських селищ.

Перша піцерія сім'ї il Molino відкрилася в грудні 2010 р. в центрі Печерська – на вулиці Московській. У червні 2011 р. на вулиці Саксаганського з'явилася ще одна. У 2012 р. сім'я поповнилася піцеріями на Дніпровській набережній, проспекті Перемоги та Голосіївському проспекті. На початку 2013 р. розпочали свою роботу ще два ресторани – на вул. Володимирській та в ТРЦ Dream Town, а також почала працювати служба доставки il Molino. В 2014 р. відкрилася піццерія на вул. Вишгородській, в жовтні цього ж року відкрився ресторан в ТРК «Проспект» на Червоногвардійській. Новий ресторан відкрився у вересні 2015 р. в ТРЦ Ocean Plaza на Антоновича. 

В усіх ресторанах il Molino дотримуються єдиних стандартів якості. У дров'яних печах від Stefano Ferrara Allestimenti випікають піцу за традиційними італійськими рецептами. Інгредієнти – лише найвищої якості. Більшість продуктів – борошно, сири, морепродукти – постачаються прямо з Італії.

il Molino – сім'я італійських ресторанів з неаполітанською дров'яною піччю, в якій піцайоло готують понад 20 видів автентичної італійської піци – від класичної Маргарити до суперпопулярної Маскераре. Також у нас можна спробувати домашню пасту, равіолі, свіжі салати, м'ясні та рибні страви, італійські десерти.