Залишити відгук

Італійська кухня - одна з найпопулярніших європейських кухонь. Якщо вам хочеться здивувати другу половинку романтичною вечерею, пригостити друзів або відзначити свято з колегами – страви італійської кухні стануть чудовим им вибором.

Особливості італійської кухні

Італійська кухня відрізняється від інших використанням великої кількості овочів і спецій, таких як орегано, базилік, перець, естрагон, чебрець, розмарин і різних видів сиру пармезан. Оливкова олія, помідори, цибуля і часник, а також оливки і маслини досить часто використовуються в італійських стравах. Але, незважаючи на це, італійська кухня дуже різноманітна. На півночі їдять рис і поленту, на півдні - різноманітні спагеті і сири. У кожному з 20 регіонів Італії є свої кулінарні особливості. Емілія-Романья є батьківщиною фаршированих пельменів, Сицилія і Сієна славляться своїми десертами, долина Аоста – фондю, у Флоренції люблять стейк, а в Неаполі – піцу.

Італійці дуже прив'язані до своїх кулінарних традицій і ми, в ресторані il Molino, шануємо ці традиції і пропонуємо вам доставку основних страв, приготованих за класичними рецептами.

Популярні страви італійської кухні

Традиційна італійська їжа поділяється на:

  • antipasto (закуска);
  • primo piatto (зазвичай паста або інша борошняна страва, суп);
  • secondo piatto: основна страва – риба, м'ясо або птиця з салатом;
  • десерт – панна котта або тірамісу.

Кожен вид страв має своїх фаворитів, які користуються популярністю не тільки в Італії, але і у всьому світі.

Аранчіні

Золотисто-коричневі кульки аранчіні – це обсмажений в паніровці рис, змішаний з рагу, томатним соусом, моцарелою і горохом. Подібно стравам з макаронів і піци в Італії, існує безліч регіональних варіацій аранчіні. Вони готуються з різними начинками і формами в залежності від традицій конкретного регіону.

Лазанья

Лазанья згадується ще в кулінарних книгах, датованих XIII століттям, і вважається, що вона була вигадана в місті Неаполь, звідки поширилася по всій Італії. Ця класична італійська страва готується з твердого тыста з сиром, м'ясним фаршем, овочами і різними соусами, такими як бешамель або томат. Цю страву не можна пропустити, якщо ви хочете спробувати справжню італійську кухню.

Різотто

Різотто – найпопулярніша італійська страва з рисом. Залежно від сорту рису, його поливають бульйоном або вином і можуть додавати м'ясо, боби, білі гриби, горох, креветки, устриці або інші морепродукти. Як і в більшості італійських страв, різотто має безліч регіональних варіацій. Наприклад, в П'ємонті готується різотто аль Бароло на червоному вині з м'ясом і квасолею, а в Мілані різотто приправляється шафраном.

Равіолі

Равіолі – це маленькі пельмені, фаршировані сиром Рікотта, м'ясом або овочами. Вони зазвичай мають квадратну форму і подаються в бульйоні або з соусом. Перші згадки про равіолі відносяться до XIV століття, де згадувалися два типи - равіолі сенца сфолья (без тіста) і равіолі з сфолья. Равіолі, на відміну від, наприклад, тортелліні, яке є різновидом макаронів, може подаватися без тіста у формі м'ясних або овочевих кульок.

Паста

Паста – це ніщо інше, як макарони, які зазвичай подаються в якості першої страви. Італійська паста однозначно асоціюється зі спагеті, хоча це всього лише один з кількох десятків популярних видів пасти. Макарони можна розділити на довгі (наприклад, спагеті), короткі (ньоккі, пеннє) і міні (соррі, стеллін). Існують сотні страв з пасти з різними соусами та начинкою: від овочів до яловичини, закінчуючи морепродуктами.

Насолоджуйтеся вишуканою італійською кухнею - замовте основні страви з доставкою додому, зателефонувавши нам по телефону або зробивши замовлення на сайті. І не забудьте ознайомитися з розділом «Умови доставки».