Залишити відгук

Правильне тісто для піци

 

Сім’я італійських піцерій il Molino давно шанована столичними гурманами як затишний сімейний ресторан, де почастують справжньою італійською піцою, випеченою за давніми автентичними рецептами, яким уже не одна сотня років. Схоже, в il Molino знають, як приготувати найапетитнішу піцу в місті. І один з їхніх секретів – особливе борошно, яке безпосередньо впливає на смак і поживність страви.

В il Molino використовують італійське борошно вищої якості виробника Molino di Pordenone спеціального для піци сорту. Його борошно Sole di Napoli Rosso для тіста з мінімальним додаванням дріжджів забезпечує неаполітанській піці пишну хрустку скоринку, а всім її прихильникам – легкість після кожного шматочка. Чому? Усе просто. Шанувальникам здорового способу життя буде цікаво дізнатися, що, згідно з останніми дослідженнями, ми гладшаємо, вживаючи хліб з тіста «швидкого зростання», яке не має природної ферментації – тіста зі значною кількістю дріжджів і малим розстоюванням. І найбільш «здорова» і корисна піца виходить з тіста прямо протилежного – на борошні грубого помелу, яке містить менше дріжджів і гарно «вистоїться» перед випіканням, як в il Molino. Тепер можна не боятися погладшати, смакуючи улюбленою піцою – і хіба це не безперечна перевага її особливого рецепту?

А крім того, розстоювання тіста перед готуванням необхідне, щоб піца вийшла еластичною і м'якою – так воно набуде своєї остаточної структури та стане пухким і ніжним. При цьому дуже важливо витримати правильний час і умови такого розстоювання, адже вимогливе тісто може просто не зійти, що унеможливить подальше приготування піци. І в il Molino суворо дотримуються технології розстоювання – кожна кулька тіста, яка має стати смачною піцою і радувати гостей, витримується 24 години за заданої температури. Піцайоло уважно стежать, щоб тісто не зазнало перепадів температур і тиску, впливу протягу й вібрації. А потім воно випікається в автентичній неаполітанській печі та виходить саме таким, як ви любите – з «димком», ароматним і хрумким. Саме так сторіччями випікають піцу італійські майстри, передаючи свої рецепти з покоління в покоління.

Приходьте до il Molino поласувати справжньою італійською піцою – там, схоже, розуміються на Dolce Vita!

Існує 5 правил справжньої італійської піци, про які Вам розповість піцайоло Franco Pisciottano.